Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Valgaftenen
Fredag den 7. juni 2019
Mobilnettet glødede
på Christiansborg
Telias mobilantenne på Slotsholmen blev sendt på overarbejde, da valgresultater, tweets, nyheder og billeder af vindere og tabere fordoblede datatrafikken over Christiansborg.

Det centrale København er til daglig et hotspot for datatrafik, og det gælder ikke mindst den mast, der sørger for optimal udendørs dækning til mobilbrugere nær Christiansborg. Politikere, embedsmænd og journalister håndterer nemlig hver dag store mængder mobildata.

Den 5. juni 2019 var dog en ganske særlig dag, for på valgaftenen var der rigtigt mange mennesker på arbejde på Christiansborg, på Slotspladsen og i Rigsdagsgården, hvor politikere ankom i en lind strøm. I løbet af onsdagsdøgnet registrerede masten således en fordobling af datatrafikken, sammenlignet med de forrige dage.

Onsdagens samlede dataforbrug alene på Telias mobilmast på Christiansborg Slotsplads svarede til hele 92 mia twitterbeskeder – eller at 172 personer streamede "Game of Thrones" i HD-kvalitet.

Døgnberedskab

– Vi har et fast døgnberedskab, som skal sikre stabiliteten, tilgængeligheden og kapaciteten i vores netværk, siger Henrik Kofod, teknologidirektør hos Telia, – og når særlige begivenheder kræver ekstra kapacitet, så har vi mulighed for at sætte mobile ekstramaster op, f.eks. ved festivaler, folkemøder og store sportarrangementer.

– En valgaften er naturligvis også en helt særlig begivenhed, men vores netværk i det centrale København er så finmasket, at vi kan klare de fleste udfordringer – også når det går hedt for sig som da valgresultaterne strømmede ind.

Ud over mobilmasten, der dækker Christiansborg Slotsplads råder Folketinget også over en særskilt, privat mast, som servicerer ansatte og politikere, journalister og gæster i det danske parlament.


Gå tilbage

– Vi har et fast døgnberedskab, som skal sikre stabiliteten i vores netværk, siger Henrik Kofod, Teknologidirektør hos Telia. – Men vores netværk i det centrale København er så finmasket, at vi kan klare de fleste udfordringer – også når det går hedt for sig som på da valgaftenen. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+