Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

På ferie i udlandet
Fredag den 28. juni 2019
Undgå USB-ladere
og trådløse netværk
å er det ferietid igen, og mange tager turen til varmere himmelstrøg. Men pas på! USB-ladere og trådløse netværk i udlandet kan være infiltreret af cyberkriminelle...

– Når familien rejser på ferie og mobilen er ved at løbe tør for strøm, så kan det være fristende at sætte den til en tilfældig USB-lader på destinationen. Men det kan have store konsekvenser, forklarer Louise Haurum, ekspert i mobiltelefoner hos Telenor. – Når man plugger telefonen til en offentlig USB-lader, så risikerer man nemlig, at cyberkriminelle får adgang til ens data. þ- Køb i stedet en rejselader eller en adapter og ekstra oplader. Det er en billig løsning, og på den måde undgår man at tage unødvendige risici.

Pas på trådløse netværk

Mange af os kan ikke undvære internetadgangen i sommerferien. Men hvis man vælger at oprette forbindelse til et ukendt trådløst netværk, så er der en risiko for, at andre brugere på det samme netværk kan kigge med.

– Med de rigtige værktøjer vil cyberkriminelle nemt kunne plante en malware på din computer eller hente oplysninger fra din mobil, siger Louise Haurum. – Hvis du sender billeder eller kigger på din arbejdsmail, er der derfor en risiko for, at det falder i hænderne på de forkerte. Her er det bedre at bruge trådløst 4G, hvis det er muligt. Så husk at undersøge priser på data-roaming i udlandet hos dit teleselskab.

Louise Haurum nævner ikke overraskende, at Telenor hjælper danskerne med gode forbindelser via mobil og internet: – Vores mål er at skabe sammenhæng i kundernes digitale liv og i det danske samfund. Derfor investerer vi hvert år massivt i innovation og i udvikling af den danske teleinfrastruktur.

Fakta om Telenor

Telenor er Danmarks næststørste teleselskab og en del af Telenor-koncernen, som opererer i hele Skandinavien og Asien. På verdensplan har selskabet 172 millioner kunder. I Danmark er der ca. 1.400 medarbejdere og 57 butikker fordelt over landet. I Danmark er CBB Mobil også en del af Telenor-familien.

Yderligere information på www.telenor.dk.


Gå tilbage

Når man er på ferie i udlandet så kan det være fristende at oplade mobilen via en tilfældig offentlig USB-lader på destinationen. Men det kan give cyberkriminelle adgang til ens data... Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+