Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Datasikkerehed
Ondag den 7. august 2019
Rumænere finder nyt hul
i Intel processorer
Den rumænske IT-sikkerhedsvirksomhed Bitdefender har fundet en ny sårbarhed i processorer/CPU'er fra Intel. "Hullet" gør det muligt for hackere at få adgang til data i Windows computere, som er udstyret med moderne processorer fra Intel. Konsekvensen er afpresning, spionage og sabotage.

Problemet med Intels processorer er opdaget mindre end tre måneder efter, at Bitdefender havde fandt et tilsvarende "hul" i CPU'er fra Intel. Sårbarheden har banet vejen for angrebsmetoder, der giver hackere adgang til alle informationer i operativsystemets hukommelse.

– Kriminelle med indsigt i disse angrebsmetoder har magten til at skaffe de mest vitale og bedst beskyttede oplysninger fra både virksomheder og privatpersoner i hele verden, siger Gavin Hill fra Bitdefender. – Denne form for angreb kræver dog stor viden om, hvordan moderne CPU'er fungerer, og om hvordan man finder og udnytter sårbarheder.

– Det drejer sig om såkaldte "side-channel-angreb", hvor man udnytter en funktion, som får processoren til at arbejde hurtigere ved at få den til at udføre kvalificerede gæt på, hvilke instruktioner som kommer næste gang. Angrebet foregår via såkaldte gadgets i Windows' operativsystem.

Der er taget action

Bitdefender har samarbejdet med Intel i mere end et år om offentliggørelse af risikoen for denne type angreb. Men det er ikke umuligt, at en hackergruppe med viden om sårbarheden allerede kan have udnyttet den til at stjæle fortrolige oplysninger.

Microsoft og de andre partnere har udstedt programrettelser.

Udmeldingen fra Bitdefender kommer i kølvandet på, at IT-sikkerhedsvirksomheden i midten af maj opdagede en sårbarhed kaldet "mikroarkitektonisk dataprøver". Her kan man via Intel-processorer få adgang til oplysninger, der ellers betragtes som uden for rækkevidde.

Fakta om Bitdefender

Bitdefender er en global IT-sikkerhedsvirksomhed, der beskytter over 500 millioner systemer i mere end 150 lande.

Siden 2001 har Bitdefenders Innovation leveret sikkerhedsprodukter samt indsigt i trusler til det smarte, forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og Cloud-infrastruktur.

I dag er Bitdefenders teknologi indbygget i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger.

Yderligere information på www.bitdefender.com.


Gå tilbage

– Kriminelle med indsigt i Intel processorernes sårbarheder har kunnet skaffe sig adgang til de mest vitale og bedst beskyttede oplysninger fra både virksomheder og privatpersoner i hele verden, siger Gavin Hill, vicedirektør for Datacenter and Network Security Products hos Bitdefender. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+