Untitled Page
Om mennesker, medier,
kreativitet og teknik i AV-branchen
Forside Artikler Web-TV Nyhedsbrev Kontakt Annoncer/Ads
Gå tilbage

Kulturministeren
Mandag den 25. maj 2020
Tidligere genåbning
af dele af kulturen
Zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller og biografer kan nu åbne, og fra d. 27. maj kan også musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler åbne. Det har regeringen og alle Folketingets partier besluttet.

– Danskere har savnet kulturoplevelser i deres hverdag. Men nu kan vi se frem til museumsbesøg, gå i teatret og besøge zoologiske haver, siger Kulturminister Joy Mogensen. – Det bliver også muligt at gå på oplevelse i kunsthallerne eller tage i biografen. Og så åbner musik- og kulturskoler, højskoler samt aftenskoler for undervisning om få dage.

– Når det nu er muligt at fremrykke åbningen af dele af kulturlivet, så er det fordi regeringen handlede hurtigt, og fordi danskerne har udvist stort samfundssind. Genåbningen bliver med særlige retningslinjer. For dele af kultur-, idræts- og foreningslivet må man dog fortsat vente med at åbne. Til jer vil jeg sige: Hæng i – I er ikke glemt!

Baggrund

Onsdag den 20. maj har regeringen og alle partier i Folketinget indgået en aftale om fremrykning af genåbning af dele af Danmark. Der er tale om en fremrykning af dele af den såkaldte fase 3.

Af aftalen fremgår det blandt andet, at zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer nu kan åbne. Fra den 27. maj kan musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler også åbne.

Ministerierne vil straks udarbejde de nødvendige bekendtgørelser, så institutionerne kan åbne med det samme. Retningslinjer for de områder, der kan åbne, vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside.


Gå tilbage

– Jeg er jublende glad over, at de nye aftale prioriterer kulturlivet og kulturelskere, siger Kulturminister Joy Mogensen. Klik for større billede

> Webmaster

> Support
> Privacy
> Cookies
Rode Video Mikrofon og VideoMic Pro+